Da li poznajete izmenjene delove zakona?

Probna dozvola najmanje dve godine:

Probnu dozvolu vozači će imati najmanje dve godine ili do navršene 21. godine ako su položili ispit pre 19. godine. Mlađi od 18 godina moraju da voze do punoletstva sa pratiocem, koji ima najmanje pet godina vozačkog iskustva. Brzina im je ograničena na 110 km/h na autoputu, odnosno 90 odsto od dozvoljene brzine na ostalim putevima. Oni sa probnom dozvolom neće moći da upravljaju vozilom koja imaju više od 108 KS jer će biti kažnjeni sa 20.000-40.000 dinara ili 30 dana zatvora. Nije im dozvoljena vožnja od 23 do 6 sati ujutru, a za taj prekršaj je propisana kazna od 10.000 do 20.000 dinara. Ne smeju da prevoze više od tri osobe, a alkohola u krvi početnici ne smeju imati uopšte.

 

Teorijski ispit se u auto-školama može polagati samo na računarima predviđenim za tu svrhu, koji imaju instaliran odgovarajući program. Isključena je mogućnost zloupotrebe prilikom polaganja, aplikaciji za polaganje testova nije moguće pristupiti sa drugih lokacija.

Svaki kandidat dobija jedinstven, unikatan test, sastavljen od pitanja iz baze MUP-a od preko 5000 ispitnih pitanja, metodom slučajnog uzorka. To znači da je gotovo nemoguće da dva kandidata dobiju identičan test.